Opto-produkt från Amtele
Pressmeddelande | March 5, 2020

Förvärv av Amtele

Amplex förvärvar Amtele-gruppen med starka agenturverksamheter inom RF, Opto, mikrovåg samt test- och mätinstrument

Amplex AB, en systerkoncern till KAMIC Group, har förvärvat samtliga aktier i Amtele-gruppen bestående av Amtele Communication AB samt Amtele Engineering AB med dotterbolaget KIMO Instrument Sverige AB. Säljare är Indumetric AB, bakom vilket står fem delägare som samtliga innehar ledande positioner i Amtele-bolagen.

Amtele-gruppen har bedrivit agenturverksamhet i över 50 år och är en välrenommerad partner till företag och institutioner i Norden och Baltikum. Amtele Communications erbjudande är främst koncentrerat till komponenter och system inom RF & mikrovåg medan Amtele Engineering och Kimo Instrument är specialister på sensorer och instrument för mätning och kalibrering. Kunderna återfinns inom en mängd olika branscher varav några av de viktigaste är telekom, försvar, flyg & rymd, fordon samt universitet och högskolor.

Amtele-gruppen omsätter drygt 100 miljoner kronor och har ett 20-tal anställda. Huvudkontoret ligger i Kungens Kurva strax söder om Stockholm och man har även kontor i Billdal, Göteborg och Vanda, Helsingfors.

”Amtele-gruppen är experter på komponenter och system för alla typer av moderna kommunikationssystem och har även ett starkt erbjudande inom mätning och kalibrering. Genom lång historik av att erbjuda produkter från högkvalitativa tillverkare och att verkligen kunna det man säljer har Amtele byggt upp starka relationer med såväl leverantörer som kunder. Som ny ägare ser vi fram mot att tillsammans med Amteles ledning jobba för en fortsatt positiv utveckling och tillväxt för gruppen”, säger Fredrik Celsing, vd och koncernchef för Amplex AB och KAMIC Group.

Amtele-gruppens tidigare ägare och ledningspersoner kommer fortsätta att arbeta i sina respektive positioner i bolagen. VD för Amtele är Stefan Bengtsson och han kommenterar affären: ”Det känns mycket bra att vi nu blir en del i ett större sammanhang där vi samtidigt kan behålla en stor del av vår entreprenöriella frihet. I Amplex-sfären, där även KAMIC Group ingår, kommer vi få tillgång till kunskap, kontakter och strukturellt stöd som kommer göra Amtele-gruppen långsiktigt ännu starkare.”

För ytterligare information om transaktionen, kontakta gärna

Håkan Lundgren, chef företagsutveckling och kommunikation, Amplex AB och KAMIC Group
+46 (0)8 759 35 79, hakan.lundgren(at)amplexab.se

Fredrik Celsing, VD och koncernchef, Amplex AB och KAMIC Group
+46 (0)8 759 35 55, fredrik.celsing(at)amplexab.se

Stefan Bengtsson, vd och tidigare delägare i Amtele-gruppen
+46 (8) 556 466 05, stefan.bengtsson(at)amtele.se

Ladda ner: PRM_Amplex_Amtele_2020-03-05_SV.pdf

 

Tillbaka till nyhetsarkivet