Motoriserad dragvagn med dialysutrustning
Pressmeddelande | May 4, 2021

Förvärv av PHS West

Amplex förvärvar PHS West Inc. – tillverkare av utrustning för materialhantering och medicinska dragvagnar

Amplex AB har förvärvat samtliga aktier i PHS West, Inc. Säljare är Dan Cummings, Bolagets grundare. PHS West är lokaliserat i Rockford, Minnesota i USA.

PHS West grundades av Dan Cummings 1995 och utvecklade den första motoriserade dragvagnen för endoskopiundersökning och -behandling. Sedan dess har bolaget, i nära samarbete med sina kunder, utvecklat en bred produktportfölj av motoriserade och modulära dragvagnar och lyftutrustningar särskilt anpassade för användning inom sjukvård, tillverkningsindustri och lager. De senaste åren har den snabba ökningen av storskaliga datacenters skapat ett växande behov av utrustning för att flytta och underhålla servrar och annan IT-hårdvara. PHS West säljer idag sina egenutvecklade drag- och lyftvagnar till flera multinationella kunder inom datacenters, och volymerna väntas öka betydligt framöver.

”I våra bolag inom Sunnex Lifting Technology Group, som ingår i Amplex-sfären, har vi redan idag en fin och spännande affär inom lyfthjälpmedel för materialhantering, och vi är representerade på flera marknader såväl i Europa som i USA. PHS West är ett välskött bolag som vi känner väl som kund och samarbetspartner på den amerikanska marknaden, och genom förvärvet av PHS West får vi ett högkvalitativt och mycket attraktivt komplement till vårt befintliga erbjudande samt även en stark ledning som tillskott till vår grupp”, säger Fredrik Celsing, vd och koncernchef för Amplex AB.

”PHS West utgörs av ett starkt team av högutbildade och talangfulla individer som tillsammans har byggt ett utomordentligt företag på en växande marknad. Genom att ansluta till Amplex-sfären stärks förutsättningarna för en fortsatt framgångsrik utveckling. PHS West och Amplex delar samma värderingar i affärer och är båda medvetna om att medarbetarna är ryggraden och den drivande kraften i alla företag. Det har varit mitt mål att finna den bästa partnern för att ta PHS West till nästa nivå med bibehållen själ, och med Amplex-sfären som ny hemvist för bolaget är detta mål uppfyllt”, säger Dan Cummings, grundare och tidigare ägare av PHS West.

Confidentia Corporate Finance agerade rådgivare till Amplex i transaktionen.

För ytterligare information om transaktionen, kontakta gärna

Glenn Lindqvist, CEO, Sunnex Lifting Technology Group
+46 (0)70 648 41 42, glenn.lindqvist(at)sunnexgroup.se

Fredrik Celsing, VD och koncernchef, Amplex AB
+46 (0)8 759 35 55, fredrik.celsing(at)amplexab.se

Håkan Lundgren, chef företagsutveckling och kommunikation, Amplex AB
+46 (0)8 759 35 79, hakan.lundgren(at)amplexab.se

Dan Cummings, grundare och tidigare ägare av PHS West, Inc.
+1 888 639 5438, dcummings(at)phswest.com

Ladda ner: PRM_Amplex_PHS_2021-05-04_SV.pdf

 

Tillbaka till nyhetsarkivet