Lifting equipment from Ingenitec
Pressmeddelande | May 11, 2023

Förvärv av Ingenitec

Amplex förvärvar Ingenitec – fransk tillverkare och integratör av utrustning för lyft och materialhantering

Amplex AB har, via dotterbolaget Pronomic SAS, förvärvat samtliga aktier i Ingenitec SAS. Säljare är bolagets verkställande direktör och huvudägare Jean-Charles Doublet samt minoritetsägaren Nicolas Prost.

Ingenitec har sin hemvist i Montbrison, cirka sex mil väster om Lyon i Frankrike. Bolaget grundades 2003 och är idag en väletablerad tillverkare och integratör på den lokala franska marknaden för lyftutrustningar och lösningar för materialhantering. Ingenitecs kunder återfinns i ett brett spektrum av industrisegment, däribland tillverkningsindustrin, logistik- och transportindustrin samt bland producenter inom kemiteknik, läkemedel och livsmedel. Den årliga omsättningen uppgår till cirka sex miljoner euro och bolaget har ett 40-tal anställda.

”Ingenitec är ett välskött bolag med medarbetare som har hög teknisk kompetens och robust erfarenhet inom lyftteknik och ergonomisk materialhantering. Genom förvärvet stärker vi Amplex och Pronomics befintliga verksamhet inom lyft och materialhantering avsevärt. Vi blir större på den franska marknaden, vi stärker vår lokala närvaro och får bättre kompetens och högre kapacitet att erbjuda våra franska kunder specialanpassade och värdeskapande lösningar,” säger Henrik Johansson, chef för affärsområde Industrial inom Amplex-gruppen.

Samtliga ledningspersoner inom Ingenitec kommer att fortsätta i sina respektive roller även efter ägarförändringen. Den verkställande direktören och tidigare huvudägaren Jean-Charles Doublet kommenterar affären: ”Pronomic tillverkar högkvalitativa utrustningar och är sedan länge en uppskattad partner till Ingenitec. Vår relation har alltid präglats av ömsesidigt förtroende och med denna solida grund ser vi i stora möjligheter att utvecklas tillsammans, med målet att bli den ledande aktören inom lyft- och materialhantering i Frankrike.”

 För ytterligare information om transaktionen, kontakta gärna

Henrik Johansson, chef för affärsområde Industrial, Amplex
+46 (0)733 67 32 99, henrik.johansson(at)amplexab.se

Jean-Charles Doublet, verkställande direktör och tidigare ägare i Ingenitec
+33 (0)4 77 60 04 16, jeancharles.doublet(at)ingenitec.com

Håkan Lundgren, chef företagsutveckling och kommunikation, Amplex
+46 (0)8 759 35 79, hakan.lundgren(at)amplexab.se

Joakim Stannow, verkställande direktör, Pronomic
+46 (0)702 07 60 06, joakim.stannow(at)pronomic.com

Ladda ner: PRM_Amplex_Ingenitec_2023-05-11_SV

Tillbaka till nyhetsarkivet