Lyftvagn från Pronomic
Pressmeddelande | November 3, 2023

Förvärv av Lift Rite

Amplex förvärvar Lift Rite – ledande leverantör inom lyft och materialhantering i Irland

Amplex AB har förvärvat 95 procent av aktiekapitalet i det irländska bolaget Lift Rite Ltd. Säljare är bolagets grundare Mark och Mary Dardis.

Lift Rite är baserat i Maynooth, strax väster om Dublin, Irland. Bolaget grundades 1995 och är idag en ledande leverantör av lyftutrustningar och lösningar för materialhantering. Lift Rites kunder återfinns i ett brett spektrum av industrisegment, däribland verkstadsindustri, datacenters, läkemedel och livsmedel samt logistik och transport. Bolaget har tio anställda och en årlig försäljning på cirka sju miljoner euro.

”Vi känner ju Lift Rite väl då bolaget sedan länge är en framgångsrik distributör av produkter från vårt bolag Pronomic. Lift Rite har en stark position på den irländska marknaden och dess medarbetare har hög teknisk och affärsmässig kompetens. Genom förvärvet blir vi större, får ett bredare erbjudande och högre kapacitet att erbjuda våra kunder specialanpassade och värdeskapande lösningar,” säger Henrik Johansson, chef för affärsområde Industrial inom Amplex-gruppen.

Samtliga inom Lift Rite kommer att fortsätta i sina respektive roller även efter ägarförändringen. Den verkställande direktören och säljaren Mark Dardis kommenterar affären: ”Pronomic tillverkar högkvalitativa utrustningar för materialhantering och är sedan länge en uppskattad partner till Lift Rite. Med Amplex som gemensam ägare fördjupas denna relation ytterligare. Tillsammans kommer vi förstärka våra erbjudanden och bli än mer attraktiva som leverantörer på våra respektive huvudmarknader.”

För ytterligare information om transaktionen, kontakta gärna

Henrik Johansson, chef för affärsområde Industrial, Amplex
+46 (0)733 67 32 99, henrik.johansson(at)amplexab.se

Mark Dardis, grundare, verkställande direktör och minoritetsägare i Lift Rite Ltd
+353 (0)86 816 1088, mark(at)liftrite.ie

Håkan Lundgren, chef företagsutveckling och kommunikation, Amplex
+46 (0)8 759 35 79, hakan.lundgren(at)amplexab.se

Joakim Stannow, verkställande direktör, Pronomic Group
+46 (0)702 07 60 06, joakim.stannow(at)pronomic.com

Ladda ner: PRM_Amplex_LR_2023-11-03_SV

Tillbaka till nyhetsarkivet