Pressmeddelande | May 19, 2021

Avyttring av kvarvarande bilrörelse

Amplex säljer bilrörelse i Skåne till Portvakten

Amplex AB har ingått avtal om försäljning av samtliga aktier i BilPartner Skåne AB. Köpare är Fastighets AB Portvakten. I överlåtelsen ingår dotterbolagen BilPartner Finans AB, BilPartner i Helsingborg AB och Bilaktiebolaget Nilsson i Ängelholm.

BilPartner Skåne är återförsäljare med fullserviceerbjudande av Peugeot, Hyundai, Opel och Honda personbilar och är även auktoriserad verkstad för SAAB, Subaru och Fiat. Försäljningen bedrivs från anläggningar i Helsingborg och Ängelholm.

Fastighets AB Portvakten äger och driver bland annat bilåterförsäljarna Fribrocks Bil och Motor Village med anläggningar i Ängelholm och med försäljning, service och verkstad för Citroën, Hyundai, Opel, Peugeot, DS och Aixam mopedbilar.

”Med denna ägarförändring får Bilpartner en lokalt stark organisation i ryggen med tydligt fokus på bilförsäljning. Jag ser detta som klart gynnsamt för BilPartners kunder och anställda och önskar bolaget all framgång i sin nya ägarkonstellation”, säger Fredrik Celsing, vd och koncernchef för Amplex AB.

”Vi ser mycket positivt på förvärvet och får nu möjligheten att bredda vår lokala närvaro genom etablering även i Helsingborg. Möjligheterna är fantastiska till en god utveckling genom större volymer men även samordningsvinster då vi redan idag har flera av fabrikaten i vår portfölj”, säger Per-Axel Bengtsson, ägare till Portvakten. Övertagandet sker 19 maj 2021.

För ytterligare information om transaktionen, kontakta gärna

Håkan Lundgren, chef företagsutveckling och kommunikation, Amplex AB och KAMIC Group
+46 (0)8 759 35 79, hakan.lundgren(at)amplexab.se

Fredrik Celsing, VD och koncernchef, Amplex AB och KAMIC Group
+46 (0)8 759 35 55, fredrik.celsing(at)amplexab.se 

Per-Axel Bengtsson, ägare till Fastighets AB Portvakten, +46 (0)70 563 73 02, eller Carl-Johan Bergenstråhle, +46 (0)70 675 00 88

Ladda ner: PRM_Amplex_Bilpartner_2021-05-19_SV.pdf

 

Tillbaka till nyhetsarkivet