Markstensläggningsmaskin
Pressmeddelande | March 7, 2022

Förvärv av Pritec Vaculyft

Amplex förvärvar Pritec Vaculyft AB – tillverkare av utrustning för lyft och materialhantering

Amplex AB har förvärvat samtliga aktier i Pritec Vaculyft AB.  Säljare är bolagets grundare, Roland Andersson och Peter Olsson. Pritec Vaculyft har sin hemvist i Fjärås, någon mil söder om Kungsbacka.

Pritec Vaculyft erbjuder industrin smarta standardprodukter och speciallösningar för lyft och materialhantering som prioriterar ergonomi och ekonomi. Bolaget har egen utveckling och tillverkning i Fjärås och säljer direkt samt via ett väl utbyggt återförsäljarnät till slutkunder över hela Europa samt Nordamerika. De större kunderna återfinns huvudsakligen inom bygg- och entreprenadindustrin samt bland fordonstillverkare. Pritec Vaculyft grundades 1990. Idag har bolaget ett 30-tal anställda och omsätter cirka 75 miljoner kronor.

”Pritec levererar robusta och högkvalitativa produkter och lösningar för ergonomisk materialhantering, vilket är ett prioriterat verksamhetsområde för oss där vi gärna vill fortsätta att expandera. Pritecs ledning och medarbetare har också genom åren visat på starkt kundfokus och har tagit fram en rad uppskattade innovationer för bland annat vakuumlyftar och markstensläggningsmaskiner. Pritec blir därmed ett mycket attraktivt komplement till våra befintliga verksamheter inom materialhantering, säger Fredrik Celsing, vd och koncernchef för Amplex AB.

”Genom att ansluta till Amplex-gruppen stärks förutsättningarna för en fortsatt framgångsrik utveckling för oss på Pritec. Vi har sedan tidigare mycket givande samarbeten med bolag inom Amplex-sfären och vet att Pritec och Amplex delar samma värderingar, såsom enkelhet, entreprenörskap och beslutskraft nära kunden. Amplex kommer även att bidra med finansiell stabilitet och en bred internationell närvaro. Det känns riktigt bra att Pritec nu blir en del av Amplex-gruppen, säger Roland Andersson, grundare och VD för Pritec Vaculyft AB.

För ytterligare information om transaktionen, kontakta gärna

Glenn Lindqvist, CEO, Sunnex Group
+46 (0)70 648 41 42, glenn.lindqvist(at)sunnexgroup.se 

Fredrik Celsing, VD och koncernchef, Amplex AB
+46 (0)8 759 35 55, fredrik.celsing(at)amplexab.se

Håkan Lundgren, chef företagsutveckling och kommunikation, Amplex AB
+46 (0)8 759 35 79, hakan.lundgren(at)amplexab.se

Roland Andersson, grundare, VD och tidigare ägare i Pritec Vaculyft AB.
+46 (0)70 534 08 94, roland.andersson(at)pritecvaculyft.com

Ladda ner: PRM_Amplex_Pritec_2022-03-07_SV.pdf

 

Tillbaka till nyhetsarkivet