Uppblåsbar hangar över flygplansmotor
Pressmeddelande | July 10, 2023

Förvärv av irländska JB Roche

Amplex förvärvar världsledande tillverkare av uppblåsbara skydd och underhållshangarer för flygindustrin

Amplex AB har förvärvat samtliga aktier i det irländska bolaget J.B. Roche (MFG) Ltd. Säljare är bolagets grundare och verkställande direktör Ian Nagle samt delägaren Eileen Roche.

JB Roche är baserat i Cork i södra Irland. Bolaget grundades av Ian Nagle 1983 och tillverkade till en början presenningar för speditionsföretag. Under slutet av 1990-talet utvecklade och patentskyddade bolaget en unik lösning för textilbaserade, uppblåsbara tält för underhåll och reparationer. Idag har JB Roche en världsledande ställning som leverantör av uppblåsbara skydd och hangarer för flyg- och försvarsindustrin. Produkterna är portabla, mycket hållbara och enkla att uppföra vilket ger bolagets kunder en säkrare och mer bekväm arbetsmiljö även i hårt väder och på otillgängliga platser utan andra fasta skydd. Bolaget omsätter cirka 50 miljoner kronor och har ett 20-tal anställda.

”JB Roche är ett verkligt nisch-företag med ett unikt erbjudande och en stark marknadsposition. Bolaget har en imponerande kundlista med globala aktörer som sätter stort värde på bolagets produkter. Man har även en bevisad förmåga att utveckla nya, innovativa lösningar och användningsområden för sina produkter, såsom det nya FLASHPLUG®-systemet för motorskydd. JB Roche blir därför ett värdefullt tillskott till vår befintliga verksamhet inom skydd och säkerhet på arbetsplatser,” säger Henrik Johansson, chef för affärsområde Industrial inom Amplex-gruppen.

Samtliga i ledningen för JB Roche kommer att fortsätta i sina respektive roller även efter ägarförändringen. Den verkställande direktören och tidigare delägaren Ian Nagle kommenterar affären: ”Vi valde Amplex som vår nya partner och ägare då vi till fullo delar värderingar om entreprenörskap och kundlöfte och den avgörande betydelsen av skickliga, hängivna medarbetare. Jag är övertygad om att båda parters kombinerade erfarenhet och kunskap inom affärsutveckling kommer att lyfta JB Roche till nya och högre höjder i framtiden.”

För ytterligare information om transaktionen, kontakta gärna

Henrik Johansson, chef för affärsområde Industrial, Amplex
+46 (0)733 67 32 99, henrik.johansson(at)amplexab.se

Ian Nagle, grundare, verkställande direktör och tidigare delägare i J.B. Roche (MFG) Ltd.
+353 (0)21 4320 320, ian(at)jbroche.com

Håkan Lundgren, chef företagsutveckling och kommunikation, Amplex
+46 (0)8 759 35 79, hakan.lundgren(at)amplexab.se

Ladda ner: PRM_Amplex_JBRoche_2023-07-10_SV

 

Tillbaka till nyhetsarkivet